‘Binnen elke organisatie die een migratie van hun communicatiesystemen uitvoert, is een efficiëntieslag te behalen’


CEO Eric Hartsink van Communicativ.

CEO Eric Hartsink van Communicativ:

‘Telefonie of communicatie, het is een groot verschil’

En dát kwartje moet nog vallen bij veel bedrijven, meent Eric Hartsink, CEO van Communicativ: “Waar anderen bezig zijn met de uitrol van telefonie, helpen wij bedrijven met de implementatie van communicatie die verandering brengt in hun gehele organisatie. Dat is een groot verschil en vereist een andere aanpak.” Hartsink is wars van wat hij noemt, ‘like for like migraties’. Ofwel, dezelfde functies van de oude omgeving één op één overzetten in een nieuwe omgeving. Alsof de technologie tien jaar heeft stilgestaan. Hartsink: “Binnen elke organisatie die een migratie van hun communicatiesystemen uitvoert, is een efficiëntieslag te behalen. Die weten we altijd te vinden en dit geven we direct bij de projecteigenaar aan. Heel transparant en zonder verborgen agenda.”

Screenshot van Communicativ’s eigen Teams-oplossing.


Deel bericht:

Wie hem kent weet 't: Eric Hartsink neemt geen blad voor de mond. Meer weten hoe hij over Teams denkt?

DirectRoute365 is Communicativ’s ‘telephony as a service’ oplossing. Deze ‘pay per use’ dienst breidt Teams uit met telefonie functies waaronder lokale PSTN-nummers en specialistische telefonie functies zoals ACD-groepen, live dashboards, reporting, en veel meer. DirectRoute365 is ontwikkeld om aan de vraag van gebruikers te voldoen die Teams voor meer geavanceerde telefoniescenario’s willen inzetten en is beschikbaar in meer dan 60 landen. Met deze oplossing heeft Communicativ in juli 2020 de Microsoft Global Finalist Partner of the Year Award voor Teams Calling & Meetings toegekend gekregen. Communicativ is gespecialiseerd in Calling en Meetings binnen Microsoft Teams. “We vervangen voor onze klanten hun traditionele vergaderruimtes en telefoniecentrales voor moderne en slimme oplossingen op basis van Microsoft Teams. Door onze focus beschikken we over diepgaande kennis en ervaring met Microsoft 365 en Teams. We werken nauw samen met Microsoft en nemen ook deel aan diverse Microsoft TAP’s (Test and Approval Programs). In deze programma’s worden nieuwe functies in Teams en Teams Rooms geëvalueerd door geselecteerde partners, voordat deze op de markt worden gebracht.” Communicativ is leverancier van de DirectRoute365 ‘telephony as a service’ en MRaaS365 ‘Meeting Room as a Service’ oplossingen. Daarnaast levert Communicativ Microsoft Surface Hub en Teams Rooms vergaderoplossingen. Communicativ levert vrijwel alle Microsoft Teams & Skype for Business gecertificeerde apparaten en softwareoplossingen, waaronder: headsets, vaste telefoontoestellen, contact center-, receptie- & recording software, reporting, analytics en interop software en meer. Communicativ heeft meer dan 400 klanten geholpen met telefonie- en vergaderruimte vraagstukken in het midden en groot zakelijke marktsegment. In 2018 en 2020 heeft Communicativ de Microsoft Global Finalist Partner of the Year Award voor Teams Calling & Meetings tegekend gekregen. Hiermee is Communicativ wereldwijd top 3 speler in het segment telefonie en vergaderruimte oplossingen voor Microsoft Teams.

Over Communicativ Communicativ is in 2010 opgericht met als doel klanten te helpen hun communicatie- en samenwerkprocessen te verbeteren met de inzet van slimme Microsoft technologie.

“We begeleiden onze klanten met vraagstukken op het gebied van Microsoft Teams telefonie, vergaderen, videomeetings, klant contact center software, Microsoft Surface Hubs, Teams Room Systems en interoperabiliteitsoplossingen.”

Communicativ biedt ondersteuning binnen het gehele Microsoft UC-portfolio waaronder Microsoft Teams, Skype for Business, Lync, Microsoft 365 en Microsoft Exchange.


Communicativ B.V. G.T. Rietveldstraat 176 1333 LJ Almere 085 210 0837 [email protected] www.communicativ.nl

Benieuw naar het ecosysteem van MS Teams?

Bekijk de Top 100 lijst in de e-paper!


Ook deelnemen aan het digitaal dossier? Neem contact op met Eric Luteijn / 0653 510 690 [email protected]