‘Partners zijn de belangrijkste schakel’


KPN Partner Network

Frank Ruigrok directeur sales bij RoutIT.

Deel bericht:

Stel, je bent (één van) de grootste distributeurs in telecom én IT, je maakt deel uit van de grootste telecom-operator en bent al enige tijd, samen met alle partners binnen het KPN Partner Network, de grootste afnemer van Microsoft 365. Dan komt het recente succes van Microsoft Teams als geroepen. We spreken met Frank Ruigrok, directeur sales bij RoutIT.

“We willen waarde toevoegen aan het kanaal en voeren daarbij geen single vendor-strategie”, benadrukt Ruigrok. “Daarbij willen we onze partners bedienen met de beste leveranciers.” Microsoft en ook Teams is in de aanpak van KPN Partner Network dus niet allesbepalend, maar wel degelijk belangrijk, zegt Frank Ruigrok. “De licenties voor samenwerken vonden binnen KPN Partner Network gretig aftrek na de lockdown half maart. Ten eerste omdat onze partners al veel langer actief zijn met Microsoft Teams, voorheen Skype for Business. Daarnaast heeft KPN Partner Network als één van de weinigen zowel IT-als telecomdiensten in haar portfolio en ook resellers die op beide vlakken actief zijn. Een unieke positie in het Microsoft Teams ecosysteem.”

Voorsprong

Vanuit haar jarenlange ervaring met Microsoft 365 heeft KPN Partner Network een voorsprong en kan het haar partners een goede oplossing bieden. Door de integratie met andere apps in Microsoft 365 wordt Teams een hub voor teamwork en is deze uitbreidbaar en aanpasbaar zodat de informatie die een organisatie nodig heeft altijd beschikbaar is. Met de beveiliging, privacy, transparantie en ondersteuning die standaard onderdeel zijn van Microsoft 365 zorgt Microsoft er ook met Teams voor dat samenwerken in een veilige omgeving plaatsvindt.

Synergie Ruigrok: “Ik geloof in synergie. Enerzijds binnen het KPN Partner Network en Microsoft. Maar nog belangrijker: tussen ons en onze KPN Partner Network partners. Partners zijn de belangrijkste schakel in het automatiseringsproces: ze kennen het bedrijfsproces van de klant, kunnen de klant echt helpen optimaliseren en zullen hierdoor succesvol zijn in de toekomst. Wij kunnen ze van de juiste producten en diensten voorzien. In het verleden zagen telecomoperators Teams als een bedreiging, maar inmiddels is wel duidelijk dat het een toevoeging is, waar we samen iets moois van kunnen maken.”


‘Partners zijn de belangrijkste schakel in het automatiseringsproces’


Benieuwd naar het hele artikel?

“Samen iedere zakelijke klant van de beste telecom-, IT- en security-diensten voorzien, met het sterkste en meest breed ontwikkelde partnernetwerk van Nederland: dat is onze ambitie. Wij bieden innovatieve diensten op het gebied van internet, cloud, connectiviteit- en communicatie-oplossingen. Hierin onderscheiden wij ons door uitsluitend gebruik te maken van een indirecte marktbenadering.” KPN Partner Network ontwikkelt en realiseert samen met jou oplossingen voor jouw klanten. “Wij zorgen ervoor dat je, als partner van het KPN Partner Network, over gedegen kennis beschikt om voor je klanten de gewenste oplossing te realiseren.” Jouw klanten zijn verzekerd van lokale support met een minimale responstijd en je bent het aanspreekpunt voor de totale ICT-oplossing. Als Indirect Reseller van Microsoft (CSP en Azure) biedt KPN Partner Network je, als ICT-partner, de mogelijkheid om jouw klanten te voorzien van één van de belangrijkste fundamenten van de moderne werkplek. Door de combinatie met ons connectiviteit en telecomportfolio kun je jouw klanten voorzien van de best passende oplossing. Met KPN Partner Network’s Samen Groeien programma ondersteunen we je op weg naar de Moderne Werkplek. “Wij bieden Direct Routing in combinatie met vast-mobiele integratie, trainingen voor Microsoft 365 en Microsoft Azure en intensieve begeleiding in pre-sales.” Als Microsoft Partner is 247Support inclusief!


KPN Partner Network Maxwellstraat 51 6716 BX Ede 088 437 2636 [email protected] kpnpartnernetwork.nl

Benieuw naar het ecosysteem van MS Teams?

Bekijk de Top 100 lijst in de e-paper!


Ook deelnemen aan het digitaal dossier? Neem contact op met Eric Luteijn / 0653 510 690 [email protected]